Bouw 1e windturbine start begin 2019

-edit 2- De eerder afgeblazen informatieavond over Windpark De Drentse Monden en Oostermoer, donderdag in 2e Exloërmond, gaat toch door. De organisatie ligt nu in handen van Stichting Platform Storm.

-edit- De informatie-avond over Windpark de Drentse Monden en Oostermoer, die donderdag was gepland in Borger-Odoorn, gaat niet door.


.

De aanleg van het omstreden windpark Drentse Monden en Oostermoer, vlakbij Stadskanaal, start begin volgend jaar. De drie initiatiefnemers informeren woensdag via advertenties in lokale media de inwoners van het gebied.

De molens hebben een ashoogte van 145 meter en een rotordiameter van 131 meter. De tiphoogte – het bovenste punt van de wiek als deze recht overeind staat – wordt 210,5 meter. Het worden de hoogste molens van Nederland.
Weg

De eerste turbine moet rond de zomer klaar zijn. De werkzaamheden beginnen met de aanleg van de weg naar de plek waar de turbine komt te staan.

Als blijkt dat de turbine goed functioneert, dan wordt direct daarna begonnen met de 44 andere windturbines. Eind 2020 moet het karwei af zijn. Het windpark wekt naar verwachting jaarlijks 675 miljoen kwh aan elektriciteit op. Dat is het verbruik van ongeveer 225.000 huishoudens.

Bron: RTV Noord

Meer informatie voor inwoners is te verkrijgen tijdens de informatiebijeenkomst in 2e Exloërmond, op donderdagavond 13 december bij horecacentrum Spa. Daar kunt u vanaf 19.00 uur terecht.