Huurprijs kan in bepaalde gevallen fors omlaag

Vele duizenden huishoudens krijgen een huurverlaging tot wel 200 euro per maand. Het gaat om huurders die meer betalen dan de maximaal toegestane huurprijs.
Door een aanpassing van het puntenstelsel hebben zij vanaf volgende maand recht op een verlaging van de huurprijs. Dat recht zullen ze overigens veelal zelf moeten halen. Woningcorporaties en commerciële verhuurders zijn niet verplicht zelf het initiatief voor zo’n bijstelling te nemen.
De Woonbond roept huurders op niet af te wachten, maar zelf een check te doen op de site van de Huurcommissie of een verzoek in te dienen bij de verhuurder. ,,Huurders moeten er zeker niet van uitgaan dat de verhuurder automatisch de huur verlaagt,” reageert woordvoerder Marcel Trip van de Woonbond.
Er zijn wel al enkele corporaties die voortvarend te werk gaan. Zo heeft Woonstad Rotterdam aangekondigd bij 2500 huurwoningen een huurverlaging door te voeren. Het gaat om een maandbedrag van een paar centen tot 90 euro. Bij Mitros in de regio Utrecht zijn er 1838 ‘gelukkige’ huurders. Hun huur kan met wel 200 euro zakken. Bij Staedion in omgeving Den Haag betalen 1415 huishoudens tot 45 euro minder. Bij Alliantie betreft het 1260 huurders, die tot 30 euro minder hoeven te betalen.

Lees verder
Bron: AD