Mijlpaal voor woningzoekenden in Drenthe

26-06-2018 –

Meppel – De acht Drentse woningcorporaties en hun huurdersverenigingen hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van een gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem. Met als voordeel voor de woningzoekenden: 1 plek om zich in te schrijven en de mogelijkheid om te reageren op de beschikbare huurwoningen van alle Drentse corporaties. Hiermee willen de huurdersverenigingen en corporaties het vinden van een passende huurwoning eenvoudiger maken. Het gezamenlijke woonruimteverdeelsysteem is naar verwachting rond de zomer van 2019 gereed.


Directeur-bestuurder Nicole Peeters van Woonconcept namens de Drentse corporaties: “Dat we op provinciaal niveau met alle corporaties en huurdersverenigingen tot een gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem zijn gekomen, is uniek in Nederland en een mijlpaal voor de woningzoekenden in Drenthe. We brengen alle beschikbare woningen en woningzoekenden in Drenthe bij elkaar. Dat geeft meer zoekruimte, meer overzicht en bovenal duidelijkheid.”
1 plek voor inschrijving
Het gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem is een vervolg op de website Drenthe Huurt, met daarop het beschikbare woningaanbod. “In januari 2017 is de eerste stap gezet met de etalage Drenthe Huurt. Met de volgende stap creëren we samen met de huurdersverenigingen één centrale plek voor inschrijving en het reageren op woningen voor de woningzoekende in Drenthe en omgeving.“
“Als belangenbehartigers van huurders staan we ook voor de belangen van woningzoekenden. Onze inbreng is van waarde en samen beleid ontwikkelen blijkt effectief voor alle partijen”, volgens Jelly van den Bosch van de samenwerkende huurdersorganisaties.


Foto: Vertegenwoordigers van de acht woningcorporaties en hun huurdersverenigingen
ondertekenen de intentieovereenkomst voor het gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem.
Foto gemaakt door Sjoerd Banga.

Lees verder
Bron: Woonconcept.nl