Stichting wil huishoudens helpen met betalen energienota

Het bericht heeft verder niets te maken met de onderwerpen die normaal gesproken worden geplaatst op onze website, maar is wel een teken aan de wand dat er veranderingen nodig én gaande zijn op financieel vlak voor diverse burgers. De maandelijkse huurkosten zijn daar een voorbeeld van.
Een dergelijk initiatief zou ook perfect aansluiten bij woningbouwverenigingen, al dan niet in de vorm van een stichting, aangezien sinds een aantal jaren vele huurders het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden met de huidige huren en alle overige gestegen lasten:
De nieuwe stichting Energiebank Nederland gaat mensen met een laag inkomen tijdelijk helpen met het betalen van hun energierekening.

Het initiatief is in Arnhem van start gegaan, maar het is de bedoeling vanaf volgend jaar door heel Nederland hulp te gaan bieden, maakte de Energiebank woensdag bekend.
Daarvoor geselecteerde huishoudens krijgen een half jaar lang tussen de 50 en 80 euro per maand korting op hun energierekening. Ook ontvangen ze energiebesparende producten en besparingsadvies van energiecoaches.
De stichting hoopt dat deelnemers daardoor hun energierekening structureel omlaag kunnen krijgen. De gedachte achter het initiatief is dat energie een basisbehoefte is die mensen niet kunnen missen.
Volgens Energiebank Nederland leven ongeveer 750.000 huishoudens mede door hun hoge energierekeningen in armoede.

Bron: NU.nl – Lees verder